jueves, 22 de enero de 2009

Guanyadors Premi Sant Félix

GUANYADORS PREMIS SANT FÈLIX
MCS Bisbat de Girona
16/01/2009
La Delegació de Mitjans de Comunicació Social del Bisbat de Girona concedeix, des de l’any 1996, els premis Sant Fèlix, per reconèixer la tasca de caràcter social que realitzen persones i entitats d’Església o de la societat civil en l’àmbit territorial de la diòcesi de Girona. El jurat està presidit pel vicari general de la diòcesi i l’integren membres i col·laboradors de la Delegació de Mitjans de Comunicació Social. Els guanyadors de la tretzena edició dels premis Sant Fèlix, corresponent a l’any 2008, són: la Fundació Banc dels Aliments de les Comarques Gironines, L’Espiga Solidària i el Centre Infantil i Juvenil Parroquial Santa Eugènia de Ter.L’acte de lliurament dels Premis Sant Fèlix tindrà lloc el proper divendres dia 23 de gener, vigília de Sant Francesc de Sales, a les 7 del vespre, al Casal Bisbe Cartañà i serà presidit pel bisbe de Girona, Francesc Pardo. Els guardonats rebran una peça escultòrica realitzada per l’artista gironí Josep Perpiñà i Citoler.

FUNDACIÓ PRIVADA BANC DELS ALIMENTS DE LES COMARQUES GIRONINES.

L’any 1988 es va crear a Girona el Banc dels Aliments, només en feia un que s’havia establert el primer de l’Estat a Barcelona. Per tant aquesta institució ha complert els seus primers vint anys de servei entre nosaltres.És una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitat lluitar contra la fam i el malbaratament dels excedents alimentaris. El Banc dels Aliments aprofita aquests excedents per dedicar-los a les persones menys afavorides de la nostra societat. Els aliments es reben i es distribueixen gratuïtament mitjançant uns col·laboradors que treballen en règim de voluntariat. En el seu primer any de servei el Banc d’Aliments de Girona, va repartir cinc tones de productes a 10 entitats i, el 2008, 1.200 tones a 119 entitats amb un abast de 16.500 persones corresponents a 52 poblacions. En aquests vint anys el Banc d’Aliments de Girona ha repartit fins a sis milions de quilos de productes.

L’ESPIGA SOLIDÀRIA

És una entitat sense ànim de lucre, nascuda a Caldes de Malavella l’any 2003, impulsada per Joan Jordà i Sureda juntament amb una desena de voluntaris que hi col·laboren. L’Espiga Solidària té com a finalitat recollir menjar i roba d’empreses i altres organitzacions i repartir-la, a través de diversos centres, a qui ho necessita. El menjar i una part de la roba que es recull es distribueix a centres de la diòcesi de Girona. També ajuden a entitats de Barcelona i Vic i envien una part de la roba recollida a un centre missioner del Brasil. Les entitats que reben ajuda són vint-i-sis i les empreses col·laboradores, més de trenta.

CENTRE INFANTIL I JUVENIL PARROQUIAL SANTA EUGÈNIA

Va iniciar les seves activitats amb l’arribada dels salesians a la parròquia de Santa Eugènia de Ter l’any 1981. Desenvolupa cinc grans projectes: dos centres oberts d’infants i adolescents, treball amb famílies, Fem feina (inserció sociolaboral) i centre juvenil (lleure i reforç escolar). Aquests projectes es realitzen conjuntament amb l’Ajuntament de Girona i es fan als locals parroquials i a d’altres que són propietat de l’Ajuntament. Hi ha un equip integrat per una dotzena d’educadors contractats i diversos voluntaris. Al voltant de 250 persones i les seves famílies es beneficien d’aquestes activitats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario